24 C
Пловдив
събота, октомври 5, 2024

Съдът сложи точка! С извънредно решение за Ибрямов. Остава в кауша!(СНИМКИ)

Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста. Това решение взе съда по време на днешното заседание, на което се гледа мярката за неотклонение на депутата.

Според мотивите на съдията обвинението е за търговия с влияние, предвиждащо 6 години затвор. След разпит на очевидци, намерени 200 000 белязани лева, свидетелски показания, съдът прие възможността за извършване на друго престъпление.

Според магистратите престъплението е извършено в предизборна ситуация изискванията към Ибрямов като депутат и кандидат за депутат са завишени.

В 14.25 Ибрямов беше доведен в съдебната залата под конвой и с белезници на ръцете. Аверът на Доган не обели нито дума пред медиите.

Заседанието е насрочено за 14.30 часа, като се очаква съдията по делото да го закрие, тъй като ще се изнася конфиденциална информация, свързана с поръчки във военното ведомство.

Припомняме, че Ибрямов беше арестуван в сряда с белязани пари да купува гласове за изборите. Парите са били, за да осигури Ибрямов спечелването на определени обществени поръчки в Министерство на отбраната.

Софийският градски съд постанови заседанието, на което ще се гледа искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение на Джейхан Ибрямов, да се гледа при закрити врата, поради данни в кориците по делото, които могат да бъдат окачествени като обект на националната сигурност, което покрива характеристиките на държавна тайна.

В началото на заседанието прокурор Ивайло Петров от Софийска градска прокуратура поиска заседанието да се гледа при закрити врата заради съдържаща се класифицирана информация в делото. Адвокатите на Ибрямов заявиха, че поддържат искането на прокурора.

Съдия Иван Стоилов посочи, че той също е запознат с материалите по делото и постанови заседанието да се проведе без присъствието на други хора, освен на страните по делото. Съдията добави, че медиите ще бъдат поканени вътре в залата на по-късен етап, за да им бъде разяснено какво решение е взел съдебният състав по искането на прокуратурата.

На влизане в съдебната зала Джейхан Ибрямов отказа коментар пред медиите.

 

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук