24 C
Пловдив
събота, октомври 5, 2024

Задържаха 39-годишен шофьор във Варна на три вида наркотици

39-годишен мъж е задържан във Варна, след като е хванат да шофира под въздействието на коктейл от наркотици. Цветна палитра от дрога – марихуана, амфетамин и метамфетамин са били установени с дръгтест, направен на водача.

Мъжът, който е криминално проявен и осъждан е задържан за срок до 24 часа, като преди това е отказал да му бъде направено лабораторно изследване. По случая е образувано досъдебно производство,

Около 2 часа след полунощ, служители на полицията в Аксаково пък спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 46 – годишен варненец. В рамките на инспекцията тестът за алкохол показал, че водачът е седнал зад волана след употреба на спиртни напитки – 2, 68 промила.

По случая е образувано досъдебно производства и е задържан в ареста с полицейска мярка за срок до 24 часа. Аналогичен бил случаят и с 42 – годишен, жител на с. Бенковски, при който алкотестът отчел 3,14 промила алкохол в издишания въздух. Този водач е отказал лабораторно изследване и е бил задържан за срок до 24 часа в ареста на Пето РУ, добавят от полицията във Варна.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук