15.9 C
Пловдив
понеделник, октомври 7, 2024

На търг с тайно наддаване НАП продава пистолети за 170 бона

1394 пистолета на обща стойност 170 000 лева продава Националната агенция по приходите. Търгът ще се проведе на 22 октомври в сградата на приходната агенция в София от 11 часа, съобщават от институцията.

Част от оръжията са иззети от органите на МВР от собственици, чиито разрешителни са изтекли, а други са отнети от притежателите им със съдебни или прокурорски актове. Пистолетите „Макаров“ и АР-МВР ще бъдат предлагани по групи, а не поотделно, като кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи.

Най-малката по брой оръжия е тази с 16 пистолета „Макаров“ с 18 пълнителя и 2 пистолета АР-МВР с 2 пълнителя. Стойността им е 2180 лева.  Предложения за участие в търга се представят за всяка група поотделно в периода 15-17.10.2024 г.

Условия

До наддаването ще се допускат само лица, които притежават необходимите лицензи по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, платили депозит в размер на 20% от началната тръжна цена за съответната група. Пистолетите се съхраняват в Централен оръжеен склад на МВР, където от 15 до 17 октомври 2024 г. ще бъдат организирани огледи за заинтересуваните.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук