24 C
Пловдив
понеделник, октомври 7, 2024

Полицията привика администратора на групата „Аз подкрепям Нинова“

Полицията в Нова Загора е привикала на разпит администратора на Facebook групата „Аз подкрепям Корнелия Нинова“. Той е давал показания по сигнал от дирекция „Киберсигурност“. За това разказа самият той в профила си в социалната мрежа.

По думите на разпитвания Васил Стоянов това е опит за натиск.

Очевидно е, че групата не се занимава с киберпрестъпления, а с политическа дейност, анализи, коментари. Привикването ми явно има за цел сплашване и налагане на цензура във Facebook групите, които администрирам“, пише той.

Стоянов казва, че е бил питан дали управлява собствения си профил в социалната платформа, както и дали стои зад акаунтите на други групи, свързани с БСП и подкрепящи Корнелия Нинова. Тя беше отстранената от лидерския пост, като миналия месец Върховният касационен съд окончателно я заличи като председател на левицата. Сега партията се ръководи от Атанас Зафиров като временно изпълняващ фунцкиите председател до избирането на нов постоянен такъв.

Кратка проверка показва, че групата „Аз подкрепям Корнелия Нинова“ съществува с това име още от 2019 г.. Към момента тя е публична и има близо 20,1 хил. членове.

Според Стоянов новото ръководство на БСП изполва дирекция „Киберсигурност“ като „политическа бухалка“ и се опитва да „овладее социалните мрежи“.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук