23 C
Пловдив
вторник, октомври 8, 2024

Спецакция срещу купуване на гласове в Сливница, Драгоман и Божурище

Специализирана полицейска операция за превенция на нарушенията на изборното законодателство се провежда на територията на общините Сливница, Драгоман и Божурище, съобщиха от Областната дирекция на МВР София.

Полицейските действия са насочени и към противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност, осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност. В операцията участват служители на Районно управление – Сливница, криминална, охранителна и икономическа полиция в ОД на МВР-София, както и екипи на жандармерията.

Обект на контрол са лица, моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, фирми за бързи кредити, заложни къщи и др. Извършват се активни проверки по придобита информация за подготвяни престъпления против политическите права на гражданите.

Към 13:00 часа са проверени общо 22 моторни превозни средства и 38 души. Криминално проявен мъж е задържан за срок до 24 часа за изясняване на съпричастност към извършено престъпление от общ характер, посочват от полицията.

Акцията продължава през целия ден.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук