21 C
Пловдив
сряда, октомври 16, 2024

В Благоевград: Повече от 20 са задържаните при акцията на МВР

БСДД

20 души са задържани при специализираната полицейска операция в област Благоевград. Тя е насочена към противодействие на националната престъпност и за недопускане нарушения на изборните права на гражданите.

От рано тази сутрин униформени проверяват домове и офиси.

Направени са десетки огледи на адреси в областта. Създадени са 35 контролно-пропускателни пунктове.

„Има задържани лица. При проверка в дома на лице са открити наркотични вещества. В друг адрес са открити три лични карти, но не чужди, а собствени, на задържаното лице, което също е престъпление съгласно Наказателния кодекс“, заяви комисар Димитър Ичев, началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Благоевград.

В хода на акцията са установени лица, които управляват автомобили под въздействието на алкохол и наркотици. Образувани са досъдебни производства.

По Закона за движение по пътищата са проверени повече от 270 автомобила. Установени са и четири автомобила, които са спрени от движение поради технически проблем.

„Проверени са около 320 лица, съставени са 24 акта за установени административни нарушения, 43 глоби с фиш. Връчени са над 50 електронни фиша, които дължат водачи или пътници“, допълни главен инспектор Сергей Алексов, началник сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Акцията ще продължи през целия ден.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук