16 C
Пловдив
събота, октомври 19, 2024

Лятото на бездействието – околовръстното на Пловдив се превръща в джунгла

БСДД

Лято 2024. Пловдив – един от най-големите и важни градове в България, с богатото си културно наследство и стратегическо местоположение. Но какво се случва, когато държавните институции решат да почиват на нашите данъци, а околовръстното шосе на града заприлича на изоставена джунгла?

Треви над метър! Точно така – по над метър са тревите, които не са косени цялото лято. Мантинелите? Къде са те? Изчезнали в зеленото море от растителност. През последните месеци сякаш всички отговорни институции са решили да се скрият под сянката на безхаберието, докато околовръстното се задушава от липса на поддръжка.

Под мантинелите поникват върби! Дървета растат като в гората, буквално! Върбите вече са по два метра високи под самите мантинели – сякаш природата си връща своето право върху асфалтовата магистрала. Как изобщо се предполага, че това е безопасно за шофьорите? Какво се случва с видимостта, със сигурността на движение, с рискът от инциденти?

И тук идва въпросът: защо плащаме данъци? Всеки гражданин на този град, всеки шофьор, плаща своите такси и данъци, за да има нормална инфраструктура и безопасни пътища. Но вместо това получаваме околовръстно шосе, което е напълно забравено. Няма нито един опит за поддръжка или почистване през цялото лято.

До кога ще ви траем, АПИ и всякакви други безхаберни институции? Вашето бездействие застрашава живота на хората. Пловдивчани имат пълното право да зададат този въпрос: защо техните пари отиват в институции, които не си вършат работата? Защо трябва да рискуват живота си по пътища, които се превръщат в смъртоносни капани заради липсата на елементарна грижа?

Няма оправдания. Време е за действия.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук