9 C
Пловдив
вторник, октомври 22, 2024

ВНИМАНИЕ! НОВ НАРКОТИК-УБИЕЦ! „Розовият кокаин“ тръшка жертва след жертва, погуби и световна знаменитост!

БСДД

Разпространява се мълниеносно, а употребата му е руска рулетка

На парти сцената в Ибиса много хора, които се забавляват, не са непознати за развлекателната употреба на наркотици. Но това лято те бяха предупредени да внимават: появяви се нов опасен парти наркотик, чиято употреба се сравнява с игра на руска рулетка, пише The Telegraph.

Дали „розовият кокаин“, както е известен, вече е взел първата си голяма жертва? Съобщава се, че аутопсия е установила, че Лиъм Пейн, бившата звезда на One Direction, го е имал в тялото си, когато е паднал смъртоносно от балкона на хотелската си стая в Буенос Айрес на 16 октомври. Твърде рано е да се знае дали фаталният инцидент се дължи на наркотика, но неговите потенциално сериозни ефекти вече са известни.

Всъщност “розовият кокаин” не е само един наркотик, а прахообразен коктейл или хапче, често включващо MDMA, кетамин и метамфетамин. Установено е също, че пробите включват кокаин и опиоиди. Въпреки името си, кокаинът не е непременно част от микса. Може да присъстват обаче и кофеин, халюциногени като мескалин или LSD и стимуланти, известни като соли за вана.

Произхождайки от Колумбия, наркотикът се разпространява в САЩ и става все по-популярен в нощните клубове. Ефектите му са разнообразни и могат да включват еуфория, повишена бдителност и подобрено сетивно възприятие. Тъй като има склонност да съдържа както стимуланти, така и депресанти за употребяващите го е трудно да знаят какъв опит ще имат с него.

В някои случаи той е примесен с мощния и опасен опиоид фентанил, предупреждават експертите по лечение на наркозависимост от UKAT Group.

Те описват “розовия кокаин” като силно пристрастяващ и непредсказуем, но отбелязват, че комбинацията от стимуланти и халюциногенни ефекти го прави популярен както като наркотик за парти, така и като наркотик за домашна употреба.

„Опасностите от смесването на препарати като кетамин, MDMA и метамфетамин са големи“, казва Лий Фернандес, експерт по лечение на наркотици в The UKAT Group. „Докато употребяващият първоначално ще изпита изключителна еуфория, повишена бдителност и подобрено сетивно възприятие, това преживяване е последвано от изключително негативен коктейл от чувства като параноя, постоянна тревожност и депресия”,

Наркотикът, известен също като „туси“, присъства на европейските парти столици от поне няколко години, като испанската Guardia Civil конфискува 13 килограма от него през 2022 г. По онова време това се смяташе за най-голямото количество, конфискувано в Европа досега

Оттогава разпространението му продължава в други европейски страни, включително Великобритания, където вече е намерено в четири различни региона. По-рано тази година Public Health Scotland съобщи, че някои групи за наблюдение на тенденциите в наркотиците в Шотландия са забелязали скорошно поскъпване на дрогата.

В Ню Йорк един грам може да струва между 20 и 100 щатски долара, като „розовият кокаин“ се продава като медикамент предимно онлайн и чрез социалните медии.

Каквото и да е заключението, опасностите от “розовия кокаин” са мрачно очевидни.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук