21 C
Пловдив
сряда, октомври 23, 2024

Смъртоносна терористична атака в Турция: атентатори нападнаха ключов военен обект

БСДД

Властите в Турция съобщават за експлозия в централата на държавната авиационна компания – един от най-важните обекти за турската военна промишленот. Според вътрешния министър на страната Али Ерликая става дума за терористична атака, при която има загинали и ранени.

Първоначалните кадри, показани от турския тв канал НТВ, показват голям облак дим пред входа на компанията Turkish Aerospace Industries (TAI), която се намира на около 40 км от Анкара.

Според местни медии са се чули и изстрели. Взривът е станал по време на работна смяна и се е наложило персоналът да бъде насочен евакуиран.

Кметът на столицата Мансур Явас заяви в изявление, че е „дълбоко натъжен“ от новината и осъди „тероризма“. Към момента не се съобщават повече подробности за броя на жертвите, както и за потенциалните извършители.

Компанията, в която е станала експлозията, извършва поддръжка на турския флот от стари изтребители F-16 и продава собствени системи – от военни самолети до учебни такива.

В момента на мястото на инцидента са изпратени пожарникари и медицински екипи. Взривът идва в момент, когато в друг турски град – Истанбул се провежда голям търговски панаир за отбранителна и аерокосмическа индустрия.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук