14 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Спецоперация в Бургас: Заловиха жена, приготвяла „друсан чай“

БСДД

Разкрита е нова схема за продажба на наркотици – чрез сканиране на QR код. Става въпрос за нов начин на взаимодейдствие между купувач и продавач. При закупуване на наркотика купувачът получава и картичка с QR код, с който се регистрира в Телеграм канал. Оттам във всеки един момент може да влезе в контакт с продавача на дрогата. Това съобщи на пресконфренция началникът на отдел „Охранителна полиция и КАТ“ при Областната дирекция на МВР-Бургас комисар Марин Димитров.

„Това е схема, която свързва много хора, изградили нов начин на комуникация“, обясни той.

Седем са задържаните към момента по време на полицейската специализирана операция в Бургас, започнала рано тази сутрин. Четирима са арестувани за наркоразпространение, трима за купуване на гласове. Проверени са адреси в кварталите „Акациите“, „Победа“, „Меден Рудник“.

От един от проверените адреси тази сутрин е изведена жена, за която има информация, че се е занимавала с така наречения „друсан чай“. Операцията е по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, конвенционалната престъпност и наркоразпространението, отбелязва БТА.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук