26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

NYP сензационно: Байдън се оттегля от изборите, вижте кой го заменя СНИМКА

Хипотезата изглежда много малко вероятна, като се има предвид и ограничената времева рамка и желанието на Байдън да се кандидатира на всяка цена

Дали бившата първа дама Мишел Обама е започнала тайно предизборната си кампания, за да замени Джо Байдън? Този въпрос задава консервативният вестник New York Post в статия, подписана от експерта по клюки Синди Адамс, според която съпругата на бившия президент Барак Обама вече работи по това да излезе на полето за президентските избори през ноември.

NYP сензационно: Байдън се оттегля от изборите, вижте кой го заменя СНИМКА

Според прогнозите на 90-годишната дописничка Адамс, известна във висшите кръгове в Манхатън, Байдън ще обяви оттеглянето на кандидатурата си през май, за да освободи място за бившата първа дама, която тогава ще стане официален кандидат за конгреса насрочен за 19-22 август в Чикаго, градът на Илинойс, където са родени тя и съпругът й.

„Но за момента – пише Адамс – Байдън би се държал като истинския кандидат“.

Хипотезата изглежда много малко вероятна, като се има предвид и ограничената времева рамка и желанието на Байдън да се кандидатира на всяка цена. Но това е слух, който се носи от месеци, отчасти разпространяван от самите консервативни кръгове.

Бившият кандидат Вивек Рамасвами го спомена в един от последните телевизионни дебати.

Самият Обама в миналото се беше опитвал да убеди Байдън да направи крачка назад. Междувременно историческият съветник на Доналд Тръмп, Роджър Стоун , повдигна тази хипотеза няколко пъти.

„Аз – заяви той наскоро – продължавам да прогнозирам, че Мишел Обама ще бъде кандидатът за президент на Демократическата партия през 2024 г.“

Предположението се разпространява и в американските медии от месеци. Всяко изказване на бившата първа дама се възприема като подсъзнателно послание в подготовката за голямото съобщение. Както когато в началото на януари Мишел каза, че живее в „ужас“ за това какво „може да се случи, ако Тръмп спечели изборите през ноември“.

„Нещото, което ме държи будна през нощта – отговори тя на въпрос на водещ на подкаст – е свързано повече със света, в който живеем, отколкото с лични проблеми“.

„Има неща – добави тя – които те държат буден, защото не можеш да ги контролираш и се чудиш какво можеш да направиш. Ужасен съм от това, което може да се случи” през ноември. Не можем да приемем демокрацията за даденост – предупреди тя – това е нещото, което ме тревожи най-много “.

Отговорът според консерваторите би могъл да бъде само един: харизматичната 60-годишна жена, е изкарана на бойното поле, за да се изправи срещу 81-годишният Байдън и 77-годишния Тръмп.

Със сигурност бившата първа дама няма да страда от недостиг на дарения, като се има предвид нейната власт над публиката: за едночасова публична реч тя печели 750 хиляди долара.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук