Начало АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИНай-вкусните мекици. Тайната съставка

Най-вкусните мекици. Тайната съставка

от NewsPoint.bg
0 коментари
Най-добре е да забъркате тестото вечерта в дълбок съд

Каква е тайната на вкусните мекици, които са пухкави и не са мазни? Една съставка – лъжица ракия. Тя се слага в сместа, за де не поемат мекиците мазнина. Ето какво ни трябва, за да приготвим перфектна закуска за цялото семейство:

  • вода – 2.5 ч.ч. (леко затоплена)
  • суха мая – 7 г
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • ракия – 1 с.л. (да не поемат мазнина)
  • брашно – 4.5 ч.ч.

Всичко се разбърква с дървена лъжица или лопатка.
Тестото се оставя да втасва 2 часа, след което с намазнени ръце се оформят тънки питки и се пържат в сгорещена мазнина.

Може също да харесате

Оставете коментар