26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Пеевски за президента: Диктатурата му свърши ВИДЕО

Нови престрелки между Президентството и партии от управляващото мнозинство. Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски изпрати писмо до главния прокурор, главния секретар на МВР, шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. В него той поиска проверка на лица, които смята за свързани с президентската администрация. Последва незабавна реакция от държавния глава.

Искрата между институциите се разгоря още в ранните часове тази сутрин. След като миналата седмица председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски многократно определи Президентството като „тъмна институция, пълна с кеш”, днес излезе с писмено запитване към Прокуратурата и службите. В него настоя компетентните органи да информират за сигнали, проверки и дела по случаи, свързани с президентската администрация, информира nova.bg.

Няколко часа по-късно Румен Радев отговори на обвиненията. „Няма да коментирам „г-н Магнитски”. Балзак отдавна е заявил, че една от най-отблъскващите привички в дребните души е, че подозират своите низости у другите”, заяви държавният глава.

И на свой ред отправи призив към Прокуратурата: „да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, „Булгартабак”, КТБ, ББР, язовири, магистрати, „Митници”, „Дунарит”, отравянето на Гебрев, офшорки, поставени лица – собственици на имоти, хотели”.

За първи път Радев коментира и дали подготвя нова политическа партия. „Самата ситуация е такава, че появата на алтернатива е неизбежна. Всъщност, цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия”, заяви той.

Изявлението на президента предизвика незабавната реакцията на Делян Пеевски. „Диктатурата му свърши, няма да се повтори. Единственото, което е чудесно, е, че го изкарах от удобния комфорт на уютния му кабинет. Той излезе, каза, че ще прави партия, чакам го на терена, ръкавицата е хвърлена, аз я приемам. Искаме битка на политическия терен. Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията”, твърди той.

 

 

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук