26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Потвърждава се версията, че Нотариуса е очистен, за да не пропее за покровителите си

„Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш. А колкото повече знаеш, толкова повече пиеш“. Този цитат е публикувал във вайбър
профила си Мартин Божанов часове преди да го убият в комплекс в столичния кв. “Горна баня”. Това разкрива 24 часа като се позовава ма разследващите.

Този полуцитат на Джон Стайнбек показва колко тайни е отнесъл със себе си в гроба Нотариуса. Тайни, който са били неудобни за доскорошните му покровители.


Това доста се покрива с версията, че Мартин Божанов е бил очистен, за да не пропее като ключов свидетел срещу висшите си покоровители.
Според запознати с брокерите в съдебната система, Нотариуса и Петьо Еврото са оглавявали две отделни ОПГ-та за съдебнен рекет и услуги, но са се отчитали в симбиоза на едни и същи босове в съдебната система и в политиката. Сега вече и двамата са елиминирани, а тайните им са заровени надълбоко. Единият е убит, а другият е безследно изчезнал, но както BNEWS първи написа, също не е между живите.

„Петьо Петров изчезна – предполагаемият лидер на другата такава мрежа. Сега Божанов е убит. Тази повтаряемост може би трябва да ни наведе на мисълта, че има ликвидиране на лидерите на такива организации, за да не стане обществено достояние информацията, с която разполагат тези групи. Няма съмнение, че такива хора имат много информация за много хора от властта”, анализира бившият прокурор Атанас Янкулов.

източник: bnews.bg

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук