26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Ексклузивно в NewsPoint.bg: Две обвинения спрямо ММА боеца, на когото искат да поверят общинска служба

ММА боецът Иван Запрянов е привлечен като обвиняем за извършени от него нарушения на закона, научи ексклузивно NewsPoint.bg.

В отговор на наше запитване от Районна прокуратура – Пловдив потвърдиха нашата информация:

„Във връзка с Ваше запитване Ви уведомяваме, че по наблюдавано от Районна прокуратура – Пловдив досъдебно производство са повдигнати две обвинения спрямо лице с посочени от Вас три имена и инициали И.И.З. Те са за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс и за закана с убийство – престъпление по чл. 144 ал.3 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство е било образувано през март 2023 г. Първоначално спрямо И.И.З. е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, която е била обжалвана от обвиняемия и със съдебно решение му е била наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 1000 лева.

Разследването по делото ще приключи в законноустановения срок и наблюдаващият прокурор ще се произнесе с акт по същество.“.

NewsPoint.bg припомня, че Запрянов се спряга за най-вероятния нов началник на отдел „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив на мястото на легендарния футболист Петър Зехтински, който подаде оставка. За участие в обявения от градската администрация конкурс документи подадоха Иван Запрянов и Георги Делов. Вторият обаче не е допуснат, тъй като няма изискуемия за длъжността минимум от 4 години ръководен професионален опит и диплома за завършено висше образование със специалност „Спорт“.

Така ММА боецът остана с реален шанс да оглави отдела. След разкритието, че спрямо Запрянов има повдигнати обвинения по Наказателния кодекс, не е ясно дали общинското ръководство ще се реши да попълни екипа си с компрометирана личност.

Иван Запрянов беше кандидат за кмет на район „Западен“ от ЗС „Александър Стамболийски“ на местните избори през 2019 г.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук