26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Относно грипа и ваканциите.

Даваме думата на наш редовен читател Йордан Янакиев:

Темата съм я изтъркал от писане всяко година по това време до степен да се чудя дали всъщност аз съм ненормалния, те не ми харесва какво се случва. Все пак ще взема да си направя една рекапитулация в стил монолог.
1. Теорема : Срещу вирусни заболявания НЕ СЕ изгражда имунитет, или ако се изгради той винаги е НЕТРАЕН ( т.е. до 6 месеца ). СЗО и близо 2000 учебника по медицина и 5000 години писана история го гарантират това нещо.
2. Теза на Мангъров : „Децята не трябва да бъдат спирани от училище и детски градини за да си изградят имунитет“ ( конфронтация с т.1 ).
3. Теза на Министерство на Здравеопазването : „Това е най-безболезнения начин за израждане на имунитет“ ( конфронатация с т. 1 ).
4. Теза на Министерствто на Вътрешните работи : „В момента не е дошло време за Грипна Ваканция“.
5. Теза на Министерството на Образованието : „Удължаване на каквато и да е ваканция ще намали обема на изучавания материал“.
6. Теза на Министерството на Труда относно Детските Градини : „Няма нужда те да излизат във ваканция, защото няма кой да се грижи за децата докато родителите са на работа.
7. Теза на Правителствата : „Каквито и да са ваканции намаляват БВП.
Резултати:
1. 80% до 100% заболеваемост сред населението.
2. Вместо 10 дни ваканция и изолация на заболелите – целият януари и февруари минават от епидемия в епидения с над 14 дни оцъствия за всеки работещ, и от 14 до 30 дни минимум оцъствия за всеки учещ. Периодите на връщане в нормална работна и учебна форма / възстановителен период на индивида варират между 1 и 6 месеца.
3. Вместо да се спестят пари чрез изолация и недопускане до работните и учебни места на заболели се подклажда изкуствено епидемия, която им срива финансите на половина за поне двумесечен период.
Изводи:
Вместо да не се допускат до работа, училище и детска градина заболели, и да се изпращат в задължителна изолация то се подклажда фактическа епидемия, от която БВП на страната страда в брутални размери, населението се доскапва, и частично убива, намалява се в пъти пропуснатия материал, и се блокират цели детски градини от работоспособност.
Единствения печаливш са аптеките от цялата работа.
Та.. се питам отново аз ли съм тъпия, че не разбирам нещо, или съм заобиколен от тотални имбецили, които повтарят една и съща грешка вече 30 години ?!
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук