26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Пловдивчанка на четвъртфинал за боксовата Купа Странджа

Венелина Поптолева се справи с полякиня
Пловдивчанката Венелина Поптолева осигури втори четвъртфинал за България в категория до 50 килограма на Купа „Странджа“. Родната представителка изигра силен мач и взе победа с 4:1 гласа над Наталия Кучевска (Полша).

Венелина започна уверено срещата и бе убедителна в първия рунд. Тя продължи да показва стабилна игра и във втората част, което й осигури аванс в съдийските карти, за да може спокойно и хладнокръвно да затвори мача.

Така Поптолева последва Златислава Чуканова и също продължава към 1/4-финалите в категория до 50 килограма. На 8 февруари тя ще боксира със Сабина Бобокулова (Узбекистан) за полуфинал и минимум бронзово отличие.

Победата записа и родената в Асеновград Станимира Петрова. Тя продължи перфектното представяне на българските боксьорки във втория ден на Купа „Странджа“. Носителката на трофея от миналата година и шампионка от Европейските игри наказа представителката на Украйна Свитлана Уманска.

Родната звезда се класира за 1/4-финалите в категория до 54 килограма, след като показа майсторство срещу съперничката си, която често прибягваше до нечисти прийоми. Българката обаче не се притесни и с много умна и прецизна игра взе успеха с 5:0 гласа.

За място на полуфинал и минимум бронзов медал Станимира ще срещне Енхжаргал Мунгунцецег (Монголия). Двубоят ще се проведе на 8 февруари.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук