26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Илиан Илиев със списък от 50 играчи за националния

Списък от 50 имена като разширен състав на националния отбор е връчил селекционерът Илиан Илиев в БФС. Той ще бъде съкратен до 25 имена, които ще тръгнат за първите мачове срещу Танзания и Азербайджан в Баку.

В списъка има доста имена, които са позабравени от феновете и отдавна не са викани.

Илиев обаче бил категоричен, че ще викне най-добрите и тези, които в момента играят в първенствата.

Националите паднаха с две места надолу във февруарската ранглиста на ФИФА са вече е на 83-и. България остава с 1290 точки, тъй като не е играла мачове, но спадът е заради изкачването на отбори от Азия и Африка след изминалите континентални първенства.

Нашите са задминати от Екваториална Гвинея и от Бахрейн, които се представиха доста силно на турнирите за купата на Африка и купата на Азия. Екваториална Гвинея прикова вниманието на феновете с категоричната си победа с 4:0 над бъдещия шампион Кот д’Ивоар.

Шампионите на Азия – Катар, и на Африка се придвижиха в топ 40 на ранглистата. Домакините на световното първенство през 2022 година защитиха титлата си и с това се изкачиха с 21 места, заемайки вече 37-о място – най-високата им позиция в историята изобщо. Африканският шампион се вдигна с 10 места на 39-о място. “Слоновете” обаче са далече от най-доброто си постижение изобщо, което е 12-о място през 2013 година. Иначе няма промени в топ 10, като начело остава Аржентина с 1885,2 точки.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук