26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Обрат на времето до часове: Вижте какво се задава след пролетния ден

Времето над западната половина от страната ще се задържи слънчево и почти тихо, а над източната част ще бъде предимно облачно и ще вали дъжд

 

Над западната половина от страната днес в събота ще се задържи предимно слънчево и почти тихо. Над Източна България ще бъде предимно облачно, в отделни райони и ще преръмява. Към края на деня и там ръмежите ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Източна България ще продължи да духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в Лудогорието малко по-ниски, в София – около 12°.

Над планините в западната половина от страната ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност ще има над източните райони от Стара планина, както и над Странджа и Сакар, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 6°-7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места с ръмежи, които привечер ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но ще отслабва.

В неделя над Западна България облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд; ще духа слаб до умерен северозападен вятър. В Източна България ще е с разкъсана облачност, почти без валежи, с вятър от северната четвърт. Температурите ще останат без съществена промяна.

През първите дни от новата седмица облачността ще е по-често значителна. На места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над около 1800 m – от сняг. Вятърът ще е слаб, в понеделник – от източната четвърт, във вторник – от северозапад, след обяд в западната част на Дунавската равнина ще стане до умерен. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се понижат.

В средата на седмицата вероятността за валежи е малка. Облачността ще се разкъса и ще намалее.

В сряда вятърът ще е до умерен, от запад-северозапад, в четвъртък постепенно ще отслабне и ще се завърти от югозапад. Сутрин ще е по-студено, максималните температури ще се повишават.

В петък ще бъде предимно слънчево. Със слаб вятър от южната четвърт затоплянето ще продължи.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук