26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

A1 вдига цените с 9,5%, ще ги намаля при дефлация

И третият мобилен оператор – А1, най-накрая обяви с колко ще вдигне цените на мобилните си услуги. Това ще стане от 1 март и ще е с размера на годишната инфлация от 9.5 на сто. Срещу това обаче телекомът ще даде бонуси, а от догодина клиентите ще могат при подобна индексация да се откажат от договора си, без да дължат неустойка.

Операторът е решил от 2025 г. да въведе и реципрочност за промяна на цените си при дефлация и ще ги намалява, ако националната статистика отчете годишно поевтиняване на живота.

Така мартенските сметки на А1 ще са по-високи, но до края на 2024 г. частните клиенти ще ползват неограничени минути и мегабайти, интернет на максимална скорост, 200+ тв канала и отстъпки за устройства, съобщиха от дружеството.

То обясни също така, че сега обявената индексация няма да засегне хората в неравностойно положение, както и потребителите на предплатени мобилни услуги.

Клиентите на мобилни или фиксирани услуги могат да заявят в периода от 1 до 31 март по един бонус за всяка ползвана услуга от оператора. Изборът е между неограничени национални минути, неограничен мобилен интернет на максимална скорост, 200+ тв канала. Има опция и за максимална скорост на домашен интернет.споделят от Marica.bg

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук