26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Общинарите в Пловдив отново решават за увеличение на заплатите си

Общинските съветници в Пловдив ще разгледат върнатото от областния управител решение за увеличение на заплатите им. Писмото от  управителя Илия Зюмбюлев влиза в дневния ред като извънредна точка, защото съветниците трябва да се произнесат в 14-дневен срок от получаването му.

На последното си заседание съветниците увеличиха възнагражденията си като според решението им те ще получават 3080 лева, а председателят на ОбС – 4 400 лева.

Отделно те имат право и на представителни разходи. В мотивите на областния управител Илия Зюмбилев за връщането на решението е посочено, че актуализацията на възнагражденията е незаконосъобразна, тъй като не е приет Правилник за изменение и допълнение за работата на съветниците.

Не е спазена и процедурата проектът да бъде предложен за публично обсъждане.

В дневния ред на днешната сесия влиза и увеличението на наемите на общинските жилища. С предлаганите промени за изменение и допълнение на съответната наредба се залага почти двойно увеличение на цените, като точните суми зависят от зоната, в която попада имота.

Актуализацията се прави за да се съобразят цените с икономическата обастановка в страната. Очаква се, че това ще повиши приходите на Община Пловдив от наемите на общински жилища.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук