26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

„БИЛД“ И „ВЕЛТ“ ГЪРМЯТ: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост

Службата за военно контраразузнаване на Германия разследва съобщенията, че руски служби са прехванали разговор между офицери от Бундесвера за атаки с ракети „Таурус“ по Кримския мост.

В записа, четирима офицери от Бундесвера, обсъждат възможностите на крилатата ракета „Таурус“. По-специално, в разговора се предполага, че заедно с тези ракети, в Украйна ще трябва да бъде изпратен и германски военен персонал.

Освен това събеседниците говорят и за възможен удар с ракети „Таурус“ по Кримския мост. Според участниците в разговора, атака с използване на малък брой ракети, вероятно няма да унищожи моста.

Авторитетното издание „Велт“ твърди, че записът на разговора се разпространява в Бундесвера. Няколко военни са говорили пред изданието и са

Друг немски вестник – „Билд“ посочва, че има много причини да се предполага, че записът на разговора е автентичен, дори и Бундесверът да не потвърждава тази информация. Изданието също така отбелязва, че един от участниците в срещата е бил в Сингапур – хотелската му стая може да е била подслушвана, телефонът му да е бил хакнат или да е бил свързан с незащитена мрежа.

Председателят на парламентарната комисия за контрол фон Ноц вече призова за цялостно разследване на случая.

Припомняме, че плановете на Германия да атакува Кримския мост, станаха публично и световно достояние, благодарение на главната редакторка на Russia Today Маргарита Симонян. споделя pik.bg

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук