13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Топ 10 ползи от йога!

Отслабване, силно и гъвкаво тяло, блестяща, хубава кожа, спокоен ум, добро здраве? Винаги се стремиш към нещо. Амбицията ти към по-доброто и усъвършенстването на твоя Аз е трайно залегнала в твоето съзнание. Въпросът е обаче как да го постигнеш? Може ли йога да ти помогне в осъществяването на твоята мечта?

Ние ти гарантираме, че каквото и да търсиш в живота с йога можеш да се докоснеш до него! Често йога се разбира частично като значението и е ограничено само до асани (йога пози). Разбрана по този начин, ползите от нея се свеждат само до нивото на тялото и не можеш да осъзнаеш огромните ползи, които тя има за свързване на тялото, ума и дишането. Когато си в хармония, пътешествието, наречено живот, е много по-спокойно, по-щастливо и по-пълноценно. Ползите от йога са многоообразни и се свеждат до по-фино и дълбоко ниво.

1  Изготви си цялостен фитнес пакет!

Ти си наистина здрав, когато си в добра форма физически, но освен това си умствено и емоционално балансиран. Както Шри Шри Рави Шанкар казва: „Здравето не е отсъствие на болест. То е динамичен израз на живота – на това колко радостен си, обичащ и ентусиазиран.” Ето тук ще ти помогне йога! Пози, пранаяма (дихателни техники) и медитация са цялостния фитнес пакет, от който се нуждаеш!

2  Достигни до желаното тегло!

Това е нещото, което много хора искат! Йога ще ти съдейства и в това. Поздравите към Слънцето и Капал Бати пранаяма помагат за отслабване с йога. Освен това, с редовното практикуване на йога, ти ставаш по-чувствителен към типа храна, от който тялото ти има нужда. Още по-съществено е, че с йога организмът ти ще ти изпраща сигнали за това кога точно се нуждае от различните хранителни вещества. Това от своя страна ще ти помогне да поддържаш лесно теглото си.

3  Освободи се от стреса!

Няколко минути йога на ден, могат да се превърнат в идеален начин за освобождаване на стреса, който се натрупва ежедневно в ума и тялото ти. Йога позите, пранаяма и медитация са едни от най-ефективни техники за справяне със стреса. Освободи се от токсините в ума си, като изкараш курс по Шри Шри Йога II ниво.

4  Намери своя вътрешен мир!

Всички ние обичаме да посещаваме спокойни, тихи местенца, насред природната красота. За съжаление обаче не осъзнаваш, че този мир може да бъде открит дълбоко в нас. Просто трябва да си вземеш малка почивка, за да го преживееш по всяко едно време на деня! Облагодетелствай се с една малка почивка чрез йога и медитация. Йога е доказано един от най-добрите начини за успокояване на ума.

5  Подобри имунитета си!

Човешкият микрокосмос е съчетание от ум, тяло и дух. Както безпорядъкът в тялото влияе психиката ти, така и безпокойството и неприятностите в ума, могат да се проявят като болести в тялото. Йога позите ще масажират органите ти и ще укрепят твоите мускули. Същевременно пък дихателните техники и медитацията ще те освободят от стреса и ще подобрят имунната ти система.

6  Живей по-осъзнато!

Умът ти навярно постоянно е зает с нещо. Ту се люлее се в миналото, ту в бъдещето,  но никога не е в настоящия момент. Ако сам осъзнаеш тази тенденция, ти ще можеш много лесно да избегнеш и предотвратиш стреса. Йога и пранаяма помагат за изграждането на тази осъзнатост и връщат ума ти в настоящия момент, където ще си щастлив и фокусиран върху позитивното.

7  Подобри взаимоотношения си!

Йога може да ти помогне да подобриш взаимоотношенията си с партньора,  с родителите, с приятелите и близките! Съгласи се, че ум, който е спокоен, щастлив и удовлетворен, се справя много по-добре с комуникацията. Йогата и медитацията могат да поддържат ума ти спокоен и щастлив. Възползвай се от заздравената специална връзка, която имаш с близките си хора!

8  Повиши енергията си!

Чувстваш ли се изцяло изцеден в края на деня? Сновейки измежду многото задачи, понякога е напълно изтощително. Няколко минути йога на ден е тайната на това да се чувстваш свеж и енергичен, дори и след дълъг ден. 10 минутна водена онлайн медитация ще ти донесе огромни ползи. Пробвай, за да се почувстваш освежен и зареден в средата на напрегнатия ден.

9  Направи тялото си гъвкаво и с изящна стока!

Единственото, което трябва да направиш, за да имаш силно, гъвкаво и еластично тяло, е да включиш йога практика в ежедневието си. Редовната практика разтяга и тонизира мускулите на тялото и ги прави силни. Също така, това ще подобри позата на тялото ти, независимо дали си седнал, изправен, спиш или вървиш. Това от своя страна ще облекчи болките в тялото ти, породени от неправилна стойка.

10 Развий интуицията си!

Йогата и медитацията подобряват интуитивните способности. Така ти ще осъзнаеш, без да полагаш усилия, какво, кога и как трябва да се направи, за да постигнеш добри резултати. Наистина е така! Просто трябва сам да го преживееш.

Запомни, че йога е продължителен процес. Така че продължавай да практикуваш! Колкото по-надълбоко отиваш в собствената си практика, толкова по-големи са ползите от нея.

 

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук