24 C
Пловдив
понеделник, октомври 14, 2024

(ОБНОВЕНА)“Тежко Болния“ Динко: Крие се като болен, благодарение на лекар и полицай

БСДД

Динко Вълев е замесен в ОПГ за рекет и грабежи в района на Ямбол. Позовавайки се на свои източници нашата медия обобщава.

„Ловецът на бежанци“ е издирван от полицията от вторник, когато в района на Ямбол е проведена акция на МВР при която бяха задържани 10 човека.

Двама от тях са все още в ареста, това са Стойко Калудов и Григор. Първият е сочен за дясната ръка на Вълев.

ОПГ за рекет и принуда

Организираната престъпна група е действала на територията на област Ямбол и близките на нея области.

Обвинението е за рекет и принуда на аварирали и катастрофирали шофори на тирове. Според източници групата е на прицел на полицията от дълго време, като по случая има множество разпитани свидетели, както и част от пострадалите.

Лекарят диагностицирал тежкото прединфарктно състояние на Вълев, всъщност е негов близък познат

Според източници, малко преди акцията Динко Вълев е бил предупреден. Още щом чува новината за предстоящото си задържане той бяга и два дни се укрива в района на Свиленград и София, където убежище му дава една от любовниците му.

Това време му е достатъчно да организира имнимото си разболяване. Лекарят диагностицирал тежкото прединфарктно състояние на Вълев, всъщност е негов близък познат, с който издирваният, от години поддържа приятелски отношения и е един от хората с които обикалят горите с АТВ-та.

Д-р Димитър Рунков е съдов хирург и е част от екипа на болница „Сърце и мозък“ в гр. Бургас. Точно тази близост с лекаря поставя под съмнение и тежкото здравословно състояние на Вълев.

Собствениците на тирове изгаряли както с високата сума поискана в последствие за репатрирането, така и със стока за десетки хиляди левове

Източник разказа и за схемата по която е действала групата. Според него при катастрофа на пътя на товарен автомобил, групата на Динко се е появявала на местопроишествието за отрицателно време.

Те репатрирали тежките превозни средства до базите на Вълев. Когато собственика на камиона отидел да си го прибере сумите, които са поисквани започвали от 5000 евро.

Ако пък недай боже шофьорът на тежкотоварния автомобил почине по време на някой инцидент, то групата се активизирала на максимум и ограбвала стоката от ремаркетата.

Тогава собствениците изгаряли както с високата сума поискана в последствие за репатрирането, така и със стока за десетки хиляди левове.

Към момента Динко отново се прави на жертва и на тежко болен, и най- нагло сам, въпреки тежкото му „животозастрашаващо“ състояние обяснява пред медиите, че никой не го издирва.

Всеки момент се очаква да изтече пътеката, по която е приет в болница. Адвокатът му е подал молба в полицията Вълев сам да се яви за разпит.

Очаква се „ловецът на бежанци“ да се сдобие с обвинение за ръководене на ОПГ за кражба на товари от катастрофиралите тирове.

Нямам представа за какво ми говорите, но от няколко дни съм в болница, в тежко състояние

Никой не ме издирва, в болница съм с опасност за живота, разкри пред Флагман.бг бизнесменът Господин Вълев, по-известен като Динко от Ямбол.

Още снощи в интернет се появиха твърдения, че полицията издирва Динко за участие в организирана престъпна група, действала на територията на Ямбол в продължение на три години.

Според trafficnews дори имало издадена заповед за ареста на Динко, но до този момент той не бил открит. След два разговора с Динко тази сутрин станало ясно, че видимо той не се укрива – вдигаше на непознати номера на титулярния си номер, който лесно може да намери всеки разследващ полицай.

В различни медийни публикации се твърди, че Динко бил издирван, защото имало показания срещу него от лице, което вчера било задържано на територията на Ямбол.
Въпросният посочил, че Господин Вълев организирал схема за изнудване на катастрофирали шофьори на тирове, в която участвали и полицаи от Ямбол. Това обаче са твърдения, без конкретни доказателства и Динко бил издирван за разпит.

„Нямам представа за какво ми говорите, но от няколко дни съм в болница, в тежко състояние – с тромб и съсирване на кръвта. Едва ме спасиха“,  Динко пред Флагман.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук