11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Андроид и Айфон получават на телефоните си нов сигнал за проследяване

БСДД

Пиксабей

Сигнализира на потребителите, когато непознато Bluetooth устройство ги следи за определен период от време

Google и Apple представиха съвместна инициатива, целяща да предотврати нежеланото проследяване с въвеждането на предупреждения срещу проследяване. Докато Apple потвърди интегрирането на тази функция в iOS 17.5, Google разширява обхвата ѝ до устройствата с Android, работещи с версия 6.0 и по-нова, предаде Факти и Калдата.

Това сътрудничество действа като виртуален пазач, предупреждавайки потребителите винаги, когато непознато Bluetooth устройство за проследяване ги следи с течение на времето. Това, което прави партньорството наистина уникално, е неговата междуплатформена реализация, позволяваща идентифицирането и наблюдението на непознати Bluetooth устройства в екосистемите на Android и iOS.

При получаване на предупреждение на своето устройство с iOS потребителите незабавно се информират за наличието на външно Bluetooth устройство за проследяване, като например AirTag или Find My accessory, което може да ги следи. Освен това потребителите на iPhone и Android получават достъп до данни за собственика на проследяващото устройство, което им дава възможност да предприемат бързи действия.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук