19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

БЧК започва раздаването на хранителни пакети в Пловдив

В Пловдив от днес, 3 април, започва кампанията за раздаването на пакети с хранителни продукти за най–нуждаещите се граждани. Тя ще продължи до началото на юни, съобщи Таня Георгиева, директор на Българския червен кръст, организацията, която ще осъществи раздаването.

Пакетите са закупени от Агенция за социално подпомагане по Програма „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Подкрепата ще достигне до над 618 000 души в цялата страна.

Днес първият пункт за раздаване на пакети ще бъде в сградата на БЧК, на ул. „Стойчо Мушанов“ №48.

На 4 април ще има акция по раздаване в район Западен, на ул. „Вечерница“ 1А. Пунктове ще има във всеки един от районите на Пловдив, както и във всички общински центрове на областта, като раздаването на храните там ще започне от 8 април и ще приключи на 7 юни.

Пакетите с храни ще включват 15 вида продукти от първа необходимост – брашно; ориз; спагети; лютеница; фасул – зелен, стерилизиран; домати – белени, стерилизирани; грах –  белен, стерилизиран; гювеч – стерилизиран;  конфитюр – едноплодов; пиле фрикасе; херинга в доматен сос; фасул – зрял, стерилизиран; леща; захар и олио. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един пакет с хранителни продукти, а с трима и повече членове – по два пакета.  Списъците с правоимащите са изготвени от териториалните поделение на АСП, въз основа на обективни критерии, свързани с правото на социалното подпомагане за м. януари 2024 г.

Графиците и адресите на пунктовете са публикувани на сайта на Агенцията за социално подпомагане.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук