19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Близките на Митко от Цалапица излязоха на протест пред прокуратурата

Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица се събраха на пореден протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив и настояха да бъдат обединени двата процеса – срещу Рангел Бизюрев и срещу близнаците Динкови.

За по-късно днес е насрочено делото срещу братята, обвинени в укривателство. Доказателствата до момента сочат, че двамата са помогнали на Бизюрев да зарови тялото и да избяга.

Връщането на Рангел Бизюрев в България и дадените от него показания на този етап не променят нищо, заяви майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова. Тя е категорична, че днес не трябва да бъде даван ход на делото срещу близнаците и то трябва да бъде приобщено към основното – това срещу Бизюрев.

„Как така участниците в едно убийство ги разделят – близнаците в Районна прокуратура за лично укривателство, а Рангел Бизюрев само за убийство? Рангел Бизюрев е казал, че той не е удрял в лицето Митко. Кой удари в лицето Митко?“, попита тя.

Рангел Бизюрев ще бъде представляван от нов адвокат
Атанаска Бакалова получи отказ да се срещне с ръководството на прокуратурата, тъй като приемният ден е утре. Дошлите с нея близки на семейството издигнаха пред сградата плакати с надписи: „Справедливост за Митко“, а след това протестът им се прехвърли пред Съдебната палата.

„За нас хората, които са си позволили да заровят тялото на Митко, те са съучастници. Рангел Бизюрев не е разпитан адекватно. Явно на институциите в България им е удобно някой да признае вината и да спрат дотук. Ние искаме нов следствен експеримент и да няма ход на делото, за да се разследва, да се види от къде идват тези разминавания. Не сме съгласни с това, което казва Рангел“, коментираха близки на Димитър Малинов.

Нов протест на близките на Димитър Малинов с искане за справедливост
Разпоредителното заседание по делото за укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови започва следобед.

По публикацията работи: Ерол Емилов

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук