19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Бойко Борисов: Не трябва МВР да е на ПП, когато някой си играе с машините или прави ала-бала

Чувствителни сме, че не трябва целият апарат от МВР да е на ПП. Ние сме искали честни избори, когато някой си играе с машините или прави ала-бала, ние не можем да казваме: „ми, ми…“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

„Ние управляваме, понеже сме първа политическа сила, а не втора, трета и т.н. Лично ген. Атанасов искаше здравна министърка. Имаше ги министрите на листа, аз зачеркнах трима от нашите, на отбраната, енергетиката и електронното управление. На лидерската среща дадох компромисите на Асен Василев, а на втората точка му казах, че, ако отговорът е не, как държавата да не се върне назад по важните теми. Три години отстъпление има за Еврозоната, сега спекулират с това“, каза още Борисов.

„Ако не беше жаждата за власт, и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен. Когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно. Ако в България всеки говори това, от което разбира, мога да ви говоря за геополитика, за много неща, от това разбирам най-много в България”, добави Борисов.

„Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, е служебен премиер да е Росен Желязков. Истински се надявам президентът да не посочи и Димитър Главчев.  Те биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ. Не че не ги е гласувал единодушно парламентът, но няма да е красиво. Когато ГЕРБ управлява, управлява лидерски, с цялата си мощ, в името и за благото на хората“, каза Борисов, отговаряйки на въпроса защо не иска нито Желязков, нито Главчев да бъдат избрани за служебни премиери.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук