19 C
Пловдив
събота, октомври 12, 2024

„Ботев“ (Пд) спечели важна победа в битката за първата шестица

БСДД

„Ботев“ (Пд) постигна важна победа с 2:0 над съименника си от Враца в мач от 29-ия кръг на Първа лига на своя стадион в Пловдив. Със спечелените три точки „канарчетата“ увеличиха шансовете си за място в първата шестица.

Преди срещата „жълто-черните“ футболисти излязоха със специални фланелки с № 93 . Така те подкрепиха своя съотборник Георги Николов, който е със скъсани кръстни връзки и менискус и няма да играе до края на сезона.

В 12-ата минута врачани поискаха дузпа с мотива, че битата от Даниел Генов топка е срещнала ръката на Николай Минков. Съдията Ивайло Ненков обаче прецени, че претенциите им не са основателни. Десет минути по-късно вратарят на „канарчетата“ Хидаайет Ханкич изби коженото кълбо след удар на Мирослав Маринов.

Пет минути по-късно Ехидже Укаки излезе сам срещу вратаря на съперника Красимир Костов, но не успя да го открие. В 33-ата минута Мохамед Брахими от „жълто-черните“ вкара гол, но арбитърът го отмени заради засада. Домакините поведоха в резултата в 39-ата минута с гол на Дилан Мертенс, който се разписа за 1:0 с диагонален удар след впечатляващ пробив в отбраната на съперника. Секунди преди почивката играчите на „Ботев“ (Вр) поискаха дузпа за нарушение на Джеймс Ето’о срещу Браян Мендоса, но Ивайло Ненков прецени, че няма основание да я отсъди.

Втората част започна с натиск на домакините и в 58-ата минута Мохамед Брахими вкара гол, но съдията отново го отмени заради засади. Две минути по-късно Клери Сербер от гостите стреля опасно с глава, топката обаче излезе в аут. В 62-ата минута Константинос Балоянис от „канарчетата“ центрира от корнер, а съотборникът му Антонио Перера покачи с глава на 2:0. В 82-ата минута Дилан Мертенс бе заменен от Ивелин Попов, който не започна титуляр заради прекаран вирус. До края на срещата „канарчетата“ удържаха преднината си и спечелиха трите точки.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук