11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Броят на жертвите при катастрофата в Санкт Петербург достигна седем

БСДД

Броят на жертвите на катастрофата в Санкт Петербург, при която автобус излезе от мост и падна в река, достигна седем души, съобщиха разследващите, цитирани от Асошиейтед прес.

Руският следствен комитет, най-висшият разследващ орган в страната, който работи по инцидента, не уточни колко са ранените, но министерството на извънредните ситуации по-рано съобщи за шестима души, които са извадени от автобуса в критично състояние.

Руските информационни агенции съобщават, че в превозното средство са пътували 15 души, в момента, когато то разкъсва парапета на моста и пада във водите на река Мойка в центъра на Санкт Петербург. Шестима души са успели да излязат сами.

Видео от охранителна камера, разпространено от руските медии, показва че автобусът се движи бързо, прави остър завой на моста и се удря в няколко спрели автомобила, преди да падне от моста във водата.

Властите в Санкт Петербург казаха, че собственикът на автобуса е бил глобяван 23 пъти за различни нарушения. Повечето линии на градския транспорт в Санкт Петербург се обслужват от частни компании, уточни АП.

Шофьорът на автобуса е оцелял и е задържан. Неговата съпруга беше цитирана от руските медии да казва, че ръководството на автобусната компания го е принуждавало да работи сутрешна смяна, след като преди това е имал 20-часов работен ден и на практика не е почивал.

Властите са започнали наказателно разследване по две обвинения – за пътни нарушения и за предоставяне на небезопасни услуги за пътуване.

Движението по моста вече е възстановено.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук