24 C
Пловдив
понеделник, октомври 14, 2024

БСП в София с ново ръководство

БСДД

СП-София има ново ръководство, а председател на столичната организация на партията е общинският съветник Диана Тонова. Това съобщи лидерът Корнелия Нинова след проведен избор в рамките на софийската градска конференция.

Софийската организация на БСП беше оглавявана от Иван Таков, който влезе в конфликт с централното ръководство, след като заедно с други съветници подкрепи избора на Цветомир Петров от ПП-ДБ за председател на Столичния общински съвет. Одобрената на „Позитано“ кандидатура беше именно тази на Тонова, която в няколко гласувания не получи подкрепа отвъд партията.

На днешния вот за председател на градския съвет на БСП Диана Тонова е получила 82 гласа срещу 63 за Габриел Вълков – лидер на младежката организация на БСП. Наред с това е избран председател на Контролната комисия – това е Таня Найденова.

Резултатите бяха оповестени от Нинова, според която изборът е бил абсолютно демократичен. А Тонова допълни, че БСП трябва да се върне на мястото си на незаобиколим фактор на политическата сцена и софийската организация може да е авангард в този процес.

Източник:БНР

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук