10 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Чрез схема с QR код продават наркотици

БСДД

Полицията в Бургас разкри нова схема за разпространение на наркотици – чрез сканиране на QR код. Това стана при акция срещу купуване на гласове в региона.

Новата схема на продавачите на отрова действала по следния начин – когато купувач отиде да си получи стоката – наркотик, му се предоставя и картичка, на която има QR код. С този код той се регистрира и влиза в “Телеграм” канал. Така във всеки момент клиентите имали връзка с дилър, от когото да си поръчат нови количества

“Кодът се регистрира и се влиза в един канал, където вече по този начин може във всеки един момент, когато пожелае, да си закупи нужното му количество наркотици, каквото търси. Това е схема, която свързва много хора, изградили нов начин на комуникация “, обясни комисар Марин Димитров, началник на отдел “Охранителна полиция” към ОДМВР-Бургас. Тепърва полицията ще установява как продавачи и купувачи са комуникирали в канала, за да стигне и до другите участници в схемата. Както и дали са свързани с търговията с вот.

Общо четирима души са задържани за разпространение на голямо количество дрога. Заради разкритията проверяваха цял ден днес адреси в кварталите “Победа” и “Акациите”. Един от основните заподозрени е задържан в жилището му в центъра на Бургас.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук