13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Дърво смаза автомобили в Пловдив

Потърпевшите ще търсят правата си

Огромно дърво се стовари върху три паркирани автомобила в Пловдив и ги смаза. Клон прониза единия от тях. Според потърпевшите това е поредният подобен инцидент. За щастие, няма жертви и пострадали хора.

Инцидентът е станал на голям паркинг до жилищен блок в квартал „Кършияка”. Живещите в района разказаха, че към 4 часа тази сутрин са чули мощен тътен като бомба. После са видели падналото дърво върху трите автомобила. Най-учудващото е, че това е станало при ясно време. Нямало е дъжд или вятър. Собствениците на засегнатите коли възнамеряват да заведат колективен иск срещу общината.

Дърво смаза автомобили в Пловдив - NOVA

Пролет Луджева споделя, че щетите са много сериозни. „Нямам застраховка „Каско“, но имам „Гражданска отговорност“. Ще търся правата си по съдебен път, общината е виновна и ще потърся отговорност от нея“, пояснява тя.

Велислав Василски разкрива, че дървото е пробило задната врата на колата му. „Аз се отоплявам на климатик, дърва за огрев не ми трябват. Това искам да кажа на общината. Дървото беше влязло в купето. За 2-3 години това е пореден случай, най-хубавото е, че не сме били в колите в такива моменти“, казва той.

Лъчезар Воденичаров от своя страна разказва, че грешка е допусната при отрязването на дърветата, при което тежестта се мести само в едната му част. „Така рано или късно беше ясно, че ще паднат“, смята той.

Районният кмет заяви, че не са получили сигнал. „Към настоящия момент в районната администрация не са получавани сигнали за опасни дървета и специално за това. За да получат обезщетения, потерпевшите собственици на автомобили трябва да заведат дело срещу общината”, каза кметът Венцислава Любенова. „Те могат да се обърнат към юрист и съответно да попълнят необходимите заявления, декларации, които да и входират към нас”, допълни тя.

Малко преди обед в същия район, в оживен парк, огромен клон от дърво се стовари върху пейки. „Изкърти ги с бетонните блокове и ги обърна. Това дърво като нищо можеше да убие някого”, каза Чавдар Симеонов.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук