12 C
Пловдив
понеделник, октомври 21, 2024

Днес, село Стряма отбеляза важен и радостен повод – баба Атанаска Тонова, най-възрастният жител на община Раковски, навърши 100 години.(Снимки/Видео)

БСДД

Родена през далечната 1924 година, баба Атанаска е пример за дълголетие и жизненост. За своята впечатляваща възраст тя споделя, че тайната ѝ се крие в простия начин на живот – през по-голямата част от живота си се е хранила с това, което сама е отглеждала в градината. Рядко е пазарувала от магазин, предпочитайки да разчита на собственото производство.

Баба Атанаска е горда майка на две деца, има четирима внуци и четирима правнуци, които с любов и уважение се събраха днес, за да отпразнуват нейния юбилей. В чест на значимия повод тя бе почетена с грамота, като на тържеството присъстваха кметът на село Стряма Васил Черпелийски и заместник-кметът на община Раковски.

 

Този празничен ден се превърна в символ на уважение към миналото и традициите, които баба Атанаска продължава да предава на своето голямо семейство. Тя е вдъхновение за всички жители на селото и общината, показвайки, че животът, близо до природата и с любов към семейството, е истински ключ към дълголетието.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук