27 C
Пловдив
четвъртък, октомври 10, 2024

Жертвата от Столетово извадил пистолет и стрелял, загинал е от масивна кръвозагуба

 Цигани ме нападнаха и раниха, обяснил мъжът на 112, когато се обадил, за да подаде сигнал за станалото

С газов пистолет посрещнал братята Иван и Атанас Димитрови 48-годишният Борис Кисьов от Сопот, убит с нож в карловското село Столетово. Двамата мъже отишли до дома му, извикали го и той излязъл въоръжен, като дори стрелял веднъж.

Това стана ясно по време на заседанието за определяне на мярката за неотклонение на братята. Както NewsPoint писа, Димитрови бяха задържани, след като вечерта на 6 октомври Кисьов издъхна от кръвозагуба. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за умишлено убийство, като обвинението на Атанас е по-тежко.

По думите на прокурора Ваня Христева е налице обосновано предположение за вината на Димитрови. До този момент са разпитани голям брой свидетели, включително съседи, които видели как двамата употребяват алкохол.

През деня Иван и Атанас пили в магазин в селото. В един момент решили да отидат до дома на Борис, за да му потърсят сметка за неразрешен спор. От охранителни камери се виждало, че Атанас върви с нож в калъф на кръста.

Щом стигнали до къщата на Борис, започнали да го викат, а той излязъл с пистолета. Димитрови разбрали, че оръжието е газово и нападнали Кисьов. Атанас го мушкал с ножа, предимно в краката. Макар според справка мъжът да е починал от обилна кръвозагуба, той има и удари в главата. Нанесени са му множество прободни и прорезни рани. В мелето Атанас ранил и брат си, който държал жертвата.

Димитрови зарязали пострадалия на улицата, облян в кръв. Борис Кисьов сам подал сигнал за случилото се на телефон 112. „Цигани ме нападнаха и раниха“, казал той на служителите.

Към делото са приобщени ножът и дрехите на двамата братя. В нощта на убийството Иван Димитров потърсил медицинска помощ за раната, а Атанас се укрил, скрил дрехите и обувките си, измил се, но после се предал в полицията, като занесъл и ножа. Не отрекъл да е нанесъл ударите.

Братята признали за стореното и пред свидетели. „Свършихме работата“, казали те. Според адвокат Йордан Давчев, който защитава Иван Димитров, няма нито едно доказателство той да е извършил това, в което е обвинен. „През цялото време се е опитвал да спре брат си и дори не е разбрал, че е получил рана“, заяви защитникът. По думите му Димитрови са се намирали в ситуация на неизбежна отбрана, тъй като Борис е стрелял срещу тях.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук