26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Ексклузивно:Спецслужбите разследват братя Найденови от Ефбет, поръчали убийството на Васил Божков

Имало е заплаха за живота на Васил Божков. Оказва се, че спецслужбите разследват Цветомир и Боян Найденови, които са по-добре познати като Цеките. Те решили да вдигнат мерника на бизнесмена, който в момента е под домашен арест.

Цеките са пряко заподозрени за поръчителството на атентат срещу Васил Божков, твърдят високопоставени източници от МВР.

В края на миналото лято Божков се завърна у нас. Именно тогава е направена мократа поръчка от страна на Цеките. Установени са дори предложени оферти към килъри от съседна държава, които евентуално да поемат убийството.

Братя Найденови са в основата на разпитите на Васил Божков по подозрение, че стои зад убийството на Алексей Петров. Свидетели, близки до тях, дали показания в тази посока пред следствените власти.

Войната между Найденови и Божков не се е разминала, напротив, ескалира

Както е известно, именно след конфликта между бившите съдружници в хазарта, Васил Божков стана обвиняем. И то по непосредствените показания на Цветомир и Боян Найденови. Срещу него свидетелства и техния баща Стефан. Те го набедиха в рекет и закани за убийство. След като бе отнет лицензът на „Еврофутбол“ на Васил Божков, на практика цялата дейност по залозите мина в ръцете на империята на „Ефбет“ на семейство Найденови.

В момента те се движат с бронирани мерцедеси и тежък охранителен ескорт. Превърнали са жилищата си на столичната улица „Златовръх“ в „Лозенец“ в истински крепости.

Наскоро фирма от орбитата на „Ефбет“ се сдоби с букмейкърски лиценз

Според източници Цветомир и Боян Найденови се чувстват абсолютно недосегаеми в бранша. Те парадират с връзките си по високите етажи във властта, от чието име действат. Хвалели се, че могат да издействат дори законодателни промени от ГЕРБ и ДПС в полза на бизнеса си, ако щракнат с пръсти.

Източник: ПИК

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук