Начало НовиниФантастични Новогодишни пържоли с гъби на фурна

Фантастични Новогодишни пържоли с гъби на фурна

от NewsPoint.bg
0 коментари

Необходими Продукти

  • вратни пържоли – 6 бр.
  • сол – на вкус
  • черен пипер
  • мащерка
  • риган
  • праз – 1 бр.
  • олио – 4 с.л.
  • масло – 1 с.л. пълна
  • печурки – 300 – 350 г гъби пресни
  • гъбен бульон – 1 бр.
  • гореща вода – 500 мл
  • брашно – 2 с.л.
  • олио – 4 – 5 с.л. за соса
  • червен пипер – 1 с.л. равна

Нарязват се 6 бр. свински пържоли, средно дебели. Поръсвам със сол и черен пипер.

Загрява се олио и масло, запечатваме от двете страни до леко златисто и нареждаме в йенска тава.

В същата мазнина се запържва нарязан праз лук да омекне, добавят се почистени и нарязани на филийки гъби. Поръсете със сол, черен пипер, риган.

Гъбите пускат вода, разбърква се да омекнат и водата да се изпари.

Сипват се върху пържолите. Загрява се в тиган олио и добавяме брашното да добие златисто кафяв цвят. Прибавя се и червеният пипер, сипваме бульона разтворен в гореща вода, и бъркаме с телена бъркалка.

Заливаме със соса пържолите и поръсваме с мащерка. Печем на 200 градуса около 35-45 минути до готовност на месото, зависи от дебелината им.

Сервираме пържолка с уникално вкусния гъбен сос.

Добър апетит и Вкусна Нова година!

Може също да харесате

Оставете коментар