26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Фермерите на марихуана от Пловдив остават окончателно под ключ

Апелативният съд в Пловдив остави без уважение жалбите на 42-годишния Ангел Гунчев и 7 години по-възрастния Георги Тодоров срещу определените им от окръжните магистрати мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Двамата са обвинени в отглеждането на 852 растения марихуана в два обекта на ул. „Васил Левски“ в Пловдив. Държали и 2 килограма готова продукция.

Оранжериите бяха открити след пожар в една от сградите, възникнал сутринта на 25 февруари. Свидетел разказал, че когато забелязал да излиза дим от една от постройките, намиращият се отвън Гунчев отказал да викат пожарна и казал, че е запалена гума и ще се справи сам. Очевидецът обаче се обадил на телефон 112.

На мястото отишъл екип огнеборци. Те усетили аромат на марихуана и извикали полиция, която установила скритата ферма с цялото оборудване и растения. Свидетели забелязали движение към втория обект и след проверка се стигнало до откриването на втората оранжерия с марихуана.

Адвокатите на двамата обвиняеми оспориха днес пред съда авторството на деянията и пледираха за промяна на мярката за отклонение на всеки един от задържаните с по-лека.
Магистратите обаче прецениха, че определението на Окръжния съд е законосъобразно и обосновано. По делото има достатъчно доказателства, за да се предположи, че Ангел Гунчев и георги Тодоров са съпричастни към престъпленията, в които са обвинени. За тях законът предвижда наказание лишаване от свобода, съответно от 2 до 5 и от 2 до 8 години, както и глоба. Няма опасност двамата да се укрият при по-лека мярка за неотклонение, но има риск да извършат престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно. Предава 24chasa

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук