13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Гадост и зараза: Засъхнала урина и повръщано в подлеза на Чифте баня – подигравка с града ни!

Подлезът на Чифте баня – мястото, през което всеки ден минават стотици деца, граждани и туристи, се е превърнал в истинско огнище на мръсотия и зарази. Отвратителна гледка посреща всеки, който се осмели да премине през него – деруги от засъхнала урина, повърнато, и дори екскременти, нагло разпръснати из всички краища. Подът е обрасъл в черни, засъхнали дъвки, които сякаш крещят за дългогодишна липса на внимание и грижа.

Това не е просто естетически проблем – това е срам за нашия град! Как е възможно да допускаме такова окаяно състояние на място, през което минават деца от ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“? Как е възможно същите тези деца, които трябва да растат в чиста и безопасна среда, да се сблъскват ежедневно с такава отвратителна гледка? А какво да кажем за адвокатите, съдебните изпълнители, прокурорите и нотариусите, които също преминават оттам? Да не говорим за хилядите туристи, които се запътват към „Капана“ и по пътя си минават през този ад на мръсотията. Това е първото впечатление, което получават за нашия град. Какво ще си помислят?

Когато сравним с другите градове по света, направо ни е срам да погледнем истината в очите. Вижте видеото от супер поддържания подлез в Сингапур –

там хората танцуват, играят, а подлезът буквално блести от чистота. Това е не само поддържана обществена инфраструктура, но и пример за отговорност, култура и уважение към гражданите и туристите. Защо не може и при нас да е така?

Отговорът е прост – липса на грижа и безхаберие от страна на властите. Докога ще толерираме това? Докога ще допускаме тези зони да се превръщат в символи на упадък и неглижиране? Градът ни заслужава много повече. Трябва да изискваме чистота и ред в обществените пространства, защото това не е само въпрос на естетика, а на здраве, безопасност и достойнство.

Време е да се сложи край на тази подигравка с града ни!

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук