27 C
Пловдив
петък, септември 27, 2024

Гергана спряла да заплашва Дара Екимова след старта на делото

След последното съдебно заседание Дара Екимова не е получавала други заплахи. Това съобщи адвокатката на 22-годишната певица Десислава Матева в Пловдивския районен съд, който днес решава дали да настани жената, която сипе  закани, в Центъра за психично здраве (ЦПЗ) за принудително лечение.

В средата на миналия месец продуцентката на Дара Саня Армутлиева съобщи публично, че момичето е жертва на кибертормоз. „Кеф ще ми е да ти пръсна черепа“, „Смъртта ти е до няколко дни“ и „Долнопробен боклук, скоро ще бъдеш на парчета“ са част от съобщенията и коментарите, които изпълнителката получавала онлайн.

Оказа се, че зад думите стои пловдивчанката Гергана Неделчева. Жената е била лекувана принудително и преди – през април, за 30 дни. Тогава съдът е определил настаняването ѝ в ЦПЗ след оплакване за заплахи от инфлуенсърката Ясмин Кирилова.

На предишното заседание на 3 септември Районният съд назначи експертиза, която да покаже дали Гергана страда от психично заболяване, след което ще се прецени дали и как трябва да бъде лекувана. „Очакванията ни са Гергана да се чувства добре, да бъде един нормален гражданин в обществото и да спре да прави тези неща“, каза адвокатката. По думите ѝ Неделчева няма попечител, но има ТЕЛК.

Прокурорът Дикитър Пехливанов посочи, че ще изчака да чуе резултатите от експертизата, преди да каже за какво лечение ще настоява.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук