19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Германският парламент одобри легализирането на канабиса от 1 април

Германският парламент днес проправи пътя за частично легализиране на канабиса за лична употреба от 1 април, предаде ДПА.

Горната камара на законодателния орган (Бундесратът) прие отдавна обсъждания законопроект на днешната си сесия, след като той вече мина в долната камара (Бундестага) миналия месец.

Знаковият закон позволява на пълнолетните хора да притежават до 25 грама канабис за лична употреба на публични места. До три живи растения канабис ще може да бъдат отглеждани легално у дома и до 50 грама канабис ще може да се съхраняват за лична употреба там.

Пушенето на трева на публични места ще бъде забранено в училища, спортни съоръжения и в радиус от 100 метра от тези места, предаде БТА.

Официалното одобрение на горната камара не бе необходимо, но тя можеше да свика комисия за медиация и по този начин да забави процедурата, отбелязва ДПА.

Въпреки някои критици днес не бе събрано мнозинство, което да подкрепи изпращането на закона в комисия за медиация.

За да предотврати гласуване срещу законопроекта в горната камара на парламента, германското правителство обеща да измени някои от разпоредбите в него със задна дата.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук