24 C
Пловдив
понеделник, октомври 7, 2024

Хоспитализация на вещото лице отложи делото срещу дядо Благой за убийството в Първомай

Приемането по спешност в болница на вещото лице Петър Стоянов се превърна в причина за отлагане на делото на втора инстанция на 82-годишния Благой Цветилов от първомайския квартал „Любеново“. Балистикът е участвал в назначената от Апелативния съд експертиза, но не можа да се яви на заседанието.

„Ще имаме въпроси към вещите лица, затова държа на тяхното присъствие“, каза адвокатът на дядо Благой Чавдар Петров. Прокурорът също посочи, че заседанието следва да бъде отложено и магистратите го насрочиха за 7 ноември.

Цветинов получи 11-годишна присъда от Окръжния съд в Пловдив, след като беше признат за виновен, че на 21 октомври 2022 г. умишлено е убил своя далечен родственик Митко Иванов. Дядо Благой трябва да плати и 320 000 лв. кръвнина на близките на загиналия. Делото пред втората инстанция е образувано по жалби и от тях, и от самият 82-годишен мъж, като всяка от страните е недоволна от размера на присъдата.

54-годишният Митко Иванов обработвал наследствени земи, част от които били на Благой и му плащал аренда за неговия дял. Пенсионерът обаче не бил доволен от парите и между тях често избухвали скандали. Във фаталния ден отново се скарали на полето и Цветилов изкарал законно притежаваната си ловна двуцевна пушка.

„Или се разбираме, или ще те гръмна“, казал дядо Благой, а Митко Иванов вдигнал ръце, за да се предпази. Възрастният мъж го прострелял и по-младият се преместил на няколко метра. Стрелецът обаче го последвал и стрелял втори път, фатално. След това се прибрал, преоблякъл се и отишъл в Районното управление, където разказал на полицаите какво е направил и предал пушката. В дома му открили 112 незаконни патрона.

Установено е, че преди да стигне при Иванов, Благой Цветилов размахал оръжието срещу младо момче, което му направило забележка да не гази люцерната с колата си. Младежът се изплашил, но пенсионерът му казал, че не търси него.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук