26 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

Идва голям скандал! Отказаха да впишат Гонзо за шеф на БФС

БСДД

На път е да избухне неочакван скандал! Георги Иванов-Гонзо няма да бъде вписан скоро като нов президент на БФС. Причината е в аматьорския футболен клуб Скравена.

Последният  в „А“ областна група „София-запад“  днес е завел дело в съда с искане вписването на новия президент и Изпълком да бъде спряно, пише Sportal.bg.

Софийският градски съд е излязъл с определение, което гласи, че спира регистърното производство до приключване производството по исковата молба на Скравена. Определението може да се обжалва от БФС пред САС в 7-дневен срок.

Това означава, че към този момент президент на Футболния съюз е Михаил Касабов, който изпълнява временно тази длъжност след оставката на Борислав Михайлов.

Действащ изпълнителен комитет пък е този с Емил Костадинов, Йордан Лечков, Венцеслав Стефанов и всички останали от стария състав на управителното тяло на централата.

Доводите в искането на Скравена са, че молителят е член на сдружението, по чиято партида е подадено заявлението с което се иска вписване на промени въз основа на решения конгрес, проведен на 15 март 2024 г., които молителят счита за незаконосъобразни и противоречащи на Устава и които е оспорил пред съда.

В тази връзка аматьорският клуб настоява за отмяна на всички решения, взети на извънредния конгрес.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук