8 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Илон Мъск може да напусне „Тесла“

БСДД

Мъск може да напусне „Тесла“, ако акционерите на компанията не подкрепят да му бъде изплатен пакет от 56 млрд. долара. Това предупреди председателя на компанията за електрически автомобили Робин Денхолм.

Гласуването на средствата предстои на 13 юни. В писмо до инвеститорите Денхолм предупреди, че Мъск може да се оттегли от компанията, ако гласуването е в негов ущърб.

Плащането на въпросните 56 млрд. долара беше одобрено през 2018 г., но през януари следващата година съдът отмени сделката.

Според Робин Денхолм проблемът на Мъск не е в парите, защото той остава най-богатият човек в света и без тези 56 млрд. долара.

„Илон Мъск не разполага с неограничено време. Няма и недостиг на идеи и има и други места, на които може да ги оползотвори. Искаме тези идеи, енергията и времето му да се влагат в „Тесла“, но това изисква взаимно уважение“, казва той.

Сред другите бизнес интереси на Мъск са ракетната компания „Спейс Екс“, стартъпът за изкуствен интелект xAI и социалната мрежа „Екс“. Някои инвеститори в компанията за електрически автомобили се безпокоят, че той не може да се съсредоточи върху нея.

В писмото на акционерите от 5 юни Денхолм пише, че целта на сделката от 2018 г. е била „да задържи Илон фокусиран върху „Тесла“ и мотивиран да постигне целите на компанията“.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук