11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Историята на Пралад Джани, който не е ял или пил вода 70 години

БСДД

Когато бил на 11 години станал последовател на хиндуистката богиня Амба

Йоги Пралад Джани, известен като Чундадивала Матаджи почина в село Чарада в Гуджарат на 26 май 2020 г. Животът му остана енигма за учени, лекари и хора.

Повече от 70 години твърдял, че не е приемал храна и вода, поради което става световен феномен. По негови думи е роден през август 1929 г. Той е бил индийски монах-дихарис. Според самия него е напуснал дома си на седемгодишна възраст и отишъл в джунглата.

Праноедение: самая безумная диета в мире: maxxbay — LiveJournal

Когато бил на 11 години станал последовател на хиндуистката богиня Амба. Оттогава той избира да носи рокля като жена, поклонница на Амба. Включително червено сари, бижута и пурпурни цветя, вплетени дългата му до раменете коса. Той носи бинди и синдур, както омъжените индуски жени. Затова е известен като Матаджи.

Той вярвал, че богинята му осигурява течна храна или вода, която пада през дупка в небцето му, а това му позволява да оцелее без да се храни по нормален начин. От 1970 г. живял в отшелник в пещера в тропическите гори близо до храма Амбаджи в Гуджарат. Събуждал се в 4 сутринта всеки ден и прекарвал по-голямата част от времето си в медитация.

Според учени Прахлад Джани влиза в контакт с течности само при гаргара и къпане. За 15 дни наблюдение, проведено през 2010 г., той не е ял и пил, нито е ходил до тоалетна. Въпреки това лекарите казват, че всички тестове на Пралад Джани са нормални и е бил в добро здраве.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук