11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Извънредно: ЦСКА има нов президент – една от най-известните футболни личности!

БСДД

ЦСКА има нов президент и това е една от най-известните футболни личности – Димитър Бербатов. След оттеглянето на фамилия Ганчеви „червените“ ще поеме именно той. В момента се водят заключителните преговори с ръководството на ЦСКА за завръщането му в Борисовата градина.

В информацията се казва още, че Бербатов и група мениджъри вече дори работят усилено по лятната селекция на 31-кратните шампиони.

Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС

Тогава той представи основни акценти от своята програма, части от която сега може да приложи в клуба на червените. Той наблегна на приоритезирането на българските футболисти, ограничаването на чужденците извън ЕС, по-високите телевизионни права, нов формат на първенството и отделяне на професионалния футбол от БФС и прехвърлянето му към Професионалната лига.

„Основните ни приоритети за нашето развитие са, надявам се с това да се спре да се говори, че нямаме програма и нямаме екип. Това не е цялата ни програма, за да не каже някой впоследствие, че сме показали три изречения. Основните ни приоритети съм ви ги казвал много пъти на всички вас. Това, към което се стремим, са прозрачност, професионализъм и партньорство. Ще търсим партньорство с държавата и с хората, които искат да работят за бъдещето на футбола“, каза Бербатов.

Преди часове червените обявиха, че Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев безвъзмездно са прехвърлили акциите си. Те вече не са собственици на футболния клуб.

Ето какво написаха от ЦСКА:

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на ЦСКА отново на стадион „Българска армия“. За тези осем години отборът се класира в групите на европейските клубни турнири два пъти и записа паметни победи над съперници като Рома, Базел и Виктория Пилзен и успя да обърне негативната статистика във Вечното дерби. Тренировъчната база на ЦСКА в Панчарево бе модернизирана, като тя и стадион „Българска армия“ станаха собственост на клуба.

ЦСКА им благодари за отдадеността и искрената обич към клуба!

Оттук нататък, целите пред ЦСКА остават същите, а работата по всички проекти, като построяването на нов „армейски“ дом и модернизацията на базата в Панчарево, която беше започната преди години, продължават по план и в график. Както досега, оперативното ръководство на клуба ще се осъществява от двамата директори на отбора Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Предвид очаквания интерес към новината, на 07.05. от 10:00 ч. на Националния стадион “Васил Левски” ще бъде организирана пресконференция, на която Филипов и Орманджиев ще отговорят на всички въпроси. Молим, медиите да изпратят заявка за акредитация на press@cska.bg до 05.05.24 г. с имена, позиция и валидна журналистическа карта.

Може би именно това е накарало бизнесменът да напусне редиците на отбра.

В предаването „КодСпорт“ Ганчев заяви:

„Мисля, че сега в ЦСКА има по-добри футболисти от миналата година. Но, нали знаете… не искам да го казвам, че само ме обвиняват, че плача като девица. Ще стане като миналата година – пак с фото финиш и ще се вадят едни милиони, и ще се купуват мачове, и ще се правим, че никой не е чул нищо”.
БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук