8 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Извънредно заседание на кризисния щаб в Търново заради градушката

БСДД

Кметът Даниел Панов ръководи заседанието на Общинския кризисен щаб. Създадена е нужната организация и са набелязани мерките за отстраняване на щетите от бурята с едра градушка, ударила Велико Търново и общината.

Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Гражданска защита“ премахват падналите близо 40 дървета., посочват от местната управа.

Купчините с клони ще бъдат събрани и извозени още утре сутрин. Тогава ще бъдат почистени и шахтите, в които има наноси и листа, довлачени от голямото количество вода.

Патрули на Районното управление на МВР обхождат целия град. Сигналите за проблеми с електрозахранването са предадени на „Енерго Про“ и по отстраняването им вече се работи.

Даниел Панов вече е сформирал три комисии, които от утре ще посетят всички райони на града и населени места, от които има подадени сигнали за щети. Комисиите ще извършат проверка и констатация на щетите.

Утре започва и демонтажът на увредената част от покрива на СУ „Вела Благоева“ във В. Търново.

Сигнали могат да бъдат подавани на дежурния в Община Велико Търново.

Градушка, която на места бе с размери колкото юмрук, унищожи реколтата, потроши стотици автомобили в автокъщите в Шереметя, натроши прозорци., надупчи покриви. Заради страховитото бедствие утре в СУ „Вела Благоева“ ще бъде неучебен ден.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук