13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Йордан Цонев: Твърдо съм с Пеевски, няма да цепим ДПС, нещата вървят към напускане

  • Ако Делян Пеевски реши да прави нова партия – той ще го оповести
  • У мен остава убеждението, че 25 г. съм бил заблуждавам, че заедността е в основата на философията на ДПС. Разбрах, че 25 г. съм „българчето“ в ДПС, каза още Цонев

Ние няма да воюваме с Доган. Следващите ни действия ще го покажат.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред bTV.

На въпрос дали Делян Пеевски ще прави нова партия, Цонев отговори: Това ще реши Пеевски – ако той реши, ще го оповести.

Ако Делян Пеевски реши да направи нова партия, отивам с него категорично, отсече той.

Няма да воюваме с Доган и хората, но ще изразим своите несъгласия, допълни той. Запитан дали си тръгват от ДПС, отговори: Натам отиват нещата.

И призова да се изчакат следващите дни.

Въпросът тук е друг – дали ще тръгнем на война и да се опитаме цепим

Преди 24 г. ми се наложи да правя отново такъв избор. Тогава казах на Костов: Не слушайте русалките около вас, които ви пеят, ще разцепят партията. Уважавам и Костов, и Доган, допълни Цонев.

Аз съм част от екипа на Пеевски и това, че не бях посочен в писмото на Доган ми дава възможност да обявя сам решението си – оставам в екип на Пеевски и за първи път няма да остана до Доган. Уважавам много Ахмед Доган, неговите исторически заслуги за България са неоспорими, но онова, което се случва в последните дни, ме разколебава, обясни още Цонев.

Партията е в своя връх и одобряван или не, Пеевски направи страхотни неща за хората. ДПС винаги е била управлявана с твърда ръка, това е традицията в ДПС. Но точно в този момент няма достатъчно аргументи за това, обясни Цонев.

У мен остава убеждението, че 25 г. съм бил заблуждавам, че заедността е в основата на философията на ДПС. Това, което видях в групата във фейсбук е притеснително, смущаващи меко казано етнически призиви, това не е философията на Доган, допълни Цонев. Разбрах, че 25 г. съм „българчето“ в ДПС, каза той. И призова почетният председател да се разграничи от семейство Атилла, които менажират фейсбук групата. Склонен съм да вярвам, че отсъствието на моето име и това на Искра Михайлова в списъка на Доган цели да намери етнически баланс, но този завой има етнически привкус.

Цонев разказа, че последно е говорил с Доган преди 5-6 месеца, ходили заедно на концерт на Лили Иванова. Говорим, когато той ме търси, допълни той.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук