16 C
Пловдив
неделя, октомври 6, 2024

Какво пази зодиите от болести

Овен

Спорт и работа

Управляващата планета на Овните е Марс. Тя съответства на темето и здравословните проблеми за тях се крият в тази област – възпаления, инфекции на УНГ органите, невралгии. Само затопляне на главата през зимата не е решение. Овните трябва да използват енергията на своя покровител Марс. Това означава да спортуват, да водят активен начин на живот, да прекарват повече време сред природата. Сред психологическите проблеми има опасност от раздразнителност и неврози. Те също може да се избегнат, ако се впуснат в бизнес, в който да демонстрират своята независимост. Когато Овните се почувстват важни и значим, те придобиват вътрешна хармония и сила и по-рядко боледуват.

Телец

Песни и градинарство

Телците са доста издръжливи, имат вроден имунитет към почти всички болести. Ако човек, роден под този знак, се чувства щастлив, тогава няма да има сериозни здравословни проблеми. Ако хармонията се срине, тогава устойчивостта на тялото към болести пада. Основната „болезнена“ точка за Телците е гърлото, ларингит и други проблеми, свързани с този орган, постоянно ги притесняват. По-рядко, страдат от затлъстяване, диабет и проблеми с щитовидната жлеза. За да избегнат болестите, на Телците им се препоръчва да пеят. Изненадващо, вибрациите на гласа имат положителен ефект върху тялото им. Работата в градината и садене на цветя също им дава сила и укрепва тялото.

Близнаци

Разговори и движение

Покровителят на Близнаците е Меркурий, който е свързан с нервните окончания и областта на мозъка, отговорна за мисловния процес. Ето защо Близнаците страдат най-често от нарушения на нервната система, вегетативно-съдова дистония и безсъние. Другото им слабо място е речта и зрението. Сред представителите на този знак има много хора, страдащи от късогледство или заекващи. Когато човек, роден под този знак, е подложен на стрес, той лесно може буквално да онемее. Затова Близнаците трябва да са в компания, да общуват много с хора, да водят активен живот и да научават нови неща всеки ден. Рутината, скуката и липсата на движение се отразяват негативно на жизнеността им.

Рак

Диета и семейство

Луната е покровител на Раците. Тя отговаря за храносмилателните органи, следователно, Раците са предразположени към заболявания на стомаха и хранопровода. Когато всичко върви добре в живота им, болестите не се усещат, но недоволните от живота Раци започват да страдат от лошо храносмилане, колики, язви, гадене, гастрит и отравяне. Тези заболявания се проявяват особено силно, когато нещо не е наред в личния им живот. За да избегнат подобни проблеми, Раците трябва внимателно да следят диетата си, да създадат комфортна домашна среда, която ще им позволи да се отпуснат, а също така да изберат работа, която носи не само материално богатство, но и морално удовлетворение.

Лъв

Любов и творчество

Лъвовете са може би най-креативният знак от зодиака. Управляват се от Слънцето, което символизира жизнената сила, енергийните потоци, любовта, съзиданието. Кармичните заболявания на Лъвовете често са свързани със сърцето. Ако са недоволни от нещо в живота, не успяват да се реализират, изпитат разочарование в личните отношения и дълбока меланхолия, сърцето им буквално започва да се свива. В резултат на това получават тахикардия и други сърдечно-съдови заболявания. За да бъдат здрави, Лъвовете трябва да намерят своето призвание в творческата сфера, да изградят силни и топли отношения, да създадат семейство и да имат деца. Без любов и творчество те просто линеят.

Дева

Правилно хранене

Покровители на Девите са Прозерпина и Меркурий, които отговарят за имунната система и лявото полукълбо на мозъка. Всички здравословни проблеми започват при Девите с червата, но бързо преминават към други области и най-вече към нервната система. „Спътниците“ в нещастния живот на Девите са пренапрежение, нервно изтощение, неврози и хронична умора, защото те са истински работохолици. За да избегнат проблемите, е важно да намерят занимание, което им харесва и не ги натоварва. Не трябва да се пренапрягат, така че работата с нередовен график определено не е за тях. За Девите е важно да се хранят правилно и да избягват храни, които водят до чревни проблеми.

Везни

Любими хора

Везните са родени под силния владетел Хирон, свързан със социалния живот и отношенията между хората. За тях е важно да намерят идеален партньор в живота и истински приятели. Без любим човек и добра компания, те страдат. Когато имат нещастен личен живот, пълен с разочарования и провали, здравето им се влошава. Първо се появяват заболявания на бъбреците, лумбалния гръбначен стълб или нервната система и след това преминават към ендокринната система и постепенно засягат целия организъм. За Везните е противопоказно да са в депресия за дълго време. Те трябва да изпитват психологическа удовлетвореност от живота и отношенията с хората около тях и да избягват всякакви конфликти.

Скорпион

Екстремни дейности

Планетата на Скорпионите е могъщият Плутон, който управлява тайните, сексуалната сфера, дълбоките трансформации и смъртта. Ето защо Скорпионите могат да оцеляват в трудни условия и да преодоляват всякакви препятствия. Ако не изпръскат натрупаната енергия чрез секс и екстремни действия, те се разболяват. Страдат пикочно-половата и ендокринната им система, както и психиката им. Честите им заболявания са полово предавани болести, извънматочна бременност, тумори и проблеми с ректума. За тях панацеята е хармония между своя необуздан нрав и интересите на другите. Не е нужно напълно да се отказват от крайните действия, достатъчно е да не нараняват другите с тях.

Стрелец

Пътешествия и ясни цели

Покровителят на Стрелците е Юпитер, свързван с късмет, справедливост и щастие. Затова Стрелците водят активен живот, пътуват и се занимават със саморазвитие. Въпреки вроденото им добро здраве, тяхното слабо място е черния дроб. Когато Стрелците почувстват дисхармония в живота си и не могат да изразят себе си, изпадат в депресия. Психологическият дискомфорт води до чернодробни заболявания, а често и до проблеми с таза и бедрата. Някои Стрелци имат склонност към затлъстяване и склеротични промени, които могат да провокират инсулти. За да се отърват от болестите, хората от тази зодия винаги трябва да имат някаква цел пред себе си. Съществуването без смисъл не е за тях.

Козирог

Търпение и разходки

Покровител на Козирозите е Сатурн, който се смята за „зло“ светило. Здравословните проблемите на тази зодия са свързани с гръбначния стълб и ставите. Те често страдат от луксации и фрактури, артрит и артроза, радикулит и остеохондроза. Вторият им владетел е Уран, той само засилва влиянието на Сатурн, така че Козирозите може да се нарекат най-болнавия знак. Те трябва да се научат на самодисциплина, търпение и дори аскетизъм от ранна възраст – тези качества ще им помогнат да подобрят здравето си. Правилното хранене и активният отдих също са от голямо значение: разходки сред природата, плуване, практикуване на любимите им хобита, посещение на културни събития.

Водолей

Необичайни занимания

Водолеите са покровителствани от две планети: Уран ги зарежда с твърде мощна енергия, с която понякога трудно се справят, а Меркурий е отговорен за нервната система, така че здравословните им проблеми започват предимно с нея. Най-често срещаните заболявания на Водолеите са нервни разстройства, безсъние, тревожност и соматични заболявания. Пренапрежението може също да засегне сърцето, жлъчния мехур и кръвоносната система и да доведе до крампи на краката, тромбофлебит, инсулти и инфаркти. Този знак може да се предпази от влошаване на здравето само с помощта на приятелска подкрепа и необичайни дейности (пътуване, езотерика, редки спортове).

Риби

Вярвайте в чудеса

Рибите са под закрилата на Нептун, свързан с абстрактното мислене, „виновен“ за мечтателния и чувствителен характер на тази зодия. Заболяванията на Рибите са свързани с търсенето на илюзии – алкохолизъм и наркомания. Нептун отговаря и за лимфната система – тясно свързана с имунната система. Когато илюзорният свят на Рибите се срине, лимфната им система се задръства, което води до екзема, псориазис и алергични реакции. Рибите са податливи на психични разстройства, а нарушаването на вътрешната хармония ги води до безсъние и психози. Другото им слабо място са краката. Всичко това може да се избегне, ако навреме унищожат източника на стрес и искрено вярват в чудеса.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук