Начало ПОСЛЕДНИ НОВИНИКакво трябва да знаем за житния режим на Дънов?

Какво трябва да знаем за житния режим на Дънов?

от NewsPoint.bg

Какви са ползите от житния режим?

1. Режимът води до повишаване на енергията, жизнеността и самочувствието.
3. Може да повлияе добре проблеми като главоболие, дерматологични проблеми и подуване и тежест в стомаха.
4. Повишава концентрацията.
5. Повишава чувствителността към вкусове и миризми.
6. Прочиства храносмилателния тракт
7. Подобрява цикличността на изхождането
8. Детоксикира организма
9. През тези дни човек се освобождава от негативните мисли, става светъл и слънчев.

Най-често се изпълнява през месец февруари, като началото е съобразено с фазите на Луната.

Житото се разделя на 3 хранения, като е важно то да се изяжда цялото и да се дъвче бавно. Много хора избират да изпиват водата, в която е киснало житото за покълване. За други течността се оказва прекалено силна и дразни стомаха им, пише fakti.bg.

Житният режим на Петър Дънов не се свежда само до ограничаване на храната. Но това е период, в който чрез нея се получава пречистване на тяло, мисли, изплуват слабости, травми, осъзнаваме какво е истинско предизвикателство за нас, какви са ни лимитите, смиряваме се.

Ако искате да спазвате всички стъпки от Житния режим, към храненето се добавят и следните думи:

“Господи, приеми ме в лечебницата на природата за десет дни” – 3 пъти.
„В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа.” – 3 пъти.
„Учителю благи, води ни!” – 3 пъти.

Захранването след края на съществения режим се прави с т. нар. ангелска супа. Тя се приготвя от картоф, вода и магданоз. Може да се овкуси с няколко капки лимонов сок.

Примерно захранване:

Закуска:
1 ч. л. мед (смуче се) и след нея 1 чаша гореща вода с няколко капки лимонов сок.
След 30 мин. – 1 плод (портокал, ябълка или круша).
След 30 мин. – ако има останало покълнало жито
След 30 мин. – орехи

Обяд:
Гореща вода,
След 30 мин. – 1 ябълка.
След 30 мин. Супа 1: картоф, пиперка, морков, кафяв ориз, сварени във вода, без сол и мазнина, с подправки – чубрица, копър, лимонов сок.
( Или Супа 2: Крем супа от картоф, броколи, моркови; магданоз.)
Малко сурови бадеми.

След обед:
1 плод ( ябълка, круша или портокал).
Малко ядки ( орехи, бадеми )

Вечеря:
Салата от 1 морков, 1/2 авокадо на пюре, накиснато сурово слънчогледово семе, лим. сок.
или Салата от червено цвекло и моркови, лимонов сок.
Варен картоф

Може също да харесате